وزیر ارشاد در افتتاحیه نمایشگاه هنرهای قرآنی «روایت باران»:

خوشنویسی مزیت مطلق ایرانیان در هنر جهان اسلام است

اسماعیلی با تاکید براینکه خوشنویسی مزیت مطلق ایرانیان در هنر جهان اسلام است، گفت: هنر خوشنویسی در کشور ما با سابقه است و در آن پیشتاز هستیم به ویژه در حوزه هنر خوشنویسی مزیت مطلقی در جهان اسلام داریم که به دلیل وجود آیات و روایتی است که زبان بین‌المللی ما مسلمانان محسوب می‌شود.
کد خبر: ۶۶۲۴۰۱
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۵ - 20April 2024

خوشنویسی مزیت مطلق ایرانیان در هنر جهان اسلام استبه گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، «محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاحیه نمایشگاه هنرهای قرآنی «روایت باران» که در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد، اظهار داشت: دولت در حوزه فرهنگ و هنر خودش را حامی بخش خصوصی و مردمی می‌داند زیرا وظیفه ما حمایت‌گری، نظارت و تنظیم‌گری است و هر میزان جریان مردمی حضور قوی‌تری داشته باشند می‌توان امیدوار بود این کار ادامه یابد و رشد کند.

وی افزود: هنر خوشنویسی در کشور ما با سابقه است و در آن پیشتاز هستیم به ویژه در حوزه هنر خوشنویسی مزیت مطلقی در جهان اسلام داریم که به دلیل وجود آیات و روایتی است که زبان بین‌المللی ما مسلمانان محسوب می‌شود و همه جا قابل ارائه است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نمایش درآمدن برخی از آثار در نمایشگاه‌های بین‌المللی تصریح کرد: چند سال قبل که به شهر ونیز رفته بودیم آثار آقای بدرالسما «قیامت در قرآن» بسیار مورد استقبال قرار گرفت با وجود اینکه با نگاهی دینی و قرآنی بود، در اروپا و در دوسالانه ونیز بسیار مورد استقبال واقع شد.

اسماعیلی تاکید کرد: امسال هم که دوستان به ونیز می روند بخشی را به نمایش چنین آثار ویژه‌ای از ایران به ویژه کارهای دینی و قرآنی اختصاص دهیم.

وی افزود: ما هم این رویکرد را دنبال می‌کنیم و در بسیاری از دیدارهای دو جانبه با وزرای کشورهای مسلمان آثاری را که براساس عرف دیپلماتیک هدیه می‌دهیم، اغلب آثار هنرمندان ایرانی به ویژه خوشنویسان است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد برگزاری اکسپو تصریح کرد: مصوبه ویژه‌ای از شورای عالی انقلاب فرهنگی را در این زمینه دریافت کردیم که اواخر اسفند توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و گام بسیار مهمی در این زمینه محسوب می شود، که بازار هنری ایران را از امسال اجرا خواهیم کرد.
وزیر فرهنگ خاطر نشان کرد: بنا داریم جریان هنر تجسمی به رشد مورد نظر در سال جاری و سالهای آینده برسد.

در ادامه، سید مجیدپور احمدی با قدردانی از هنرمندان برجسته و نامدار حوزه هنرهای تجسمی خط و خوشنویسی که آثار فاخر و ارزشمندی را دراین نمایشگاه ارائه کرده اند، اظهار داشت: خوشحالیم که امسال آغازش با برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن بود و ادامه آن نیز افتتاح نمایشگاه آثار هنرمندان برجسته  خوشنویس با موضوع قرآن است.

رییس هیئت مدیره صندوق اعتباری هنر ادامه داد: در راستای شعار سال [جهش تولید با مشارکت مردم]  تلاش ما این است تا با حمایت و تقویت بخش خصوصی زمینه رونق کسب وکار و تولیدات آثار هنری به ویژه عرصه خوشنویسی را فراهم کنیم.

پوراحمدی با اشاره به ارائه بیش از ۱۷۰ اثر فاخر قرآنی در این نمایشگاه، برگزاری این رویداد بزرگ هنری و قرآنی را نشانگر اهتمام و توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تقویت بخش خصوصی و حمایت موسسات و مجموعه هایی است که در حوزه فرهنگ و هنر تلاش می کنند عنوان کرد.

مشاور وزیر فرهنگ و مدیر عامل صندوق اعتباری دربخش دیگری از سخنان خود به ملحق شدن فرهنگسرای نیاوران به صندوق اعتباری هنر اشاره کرد و اظهارداشت: مصمم هستیم با رویکرد جدید و با حفظ اصالت بنای این مجموعه آن را به پاتوق، محل گردهمایی و دورهمی های هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر تبدیل نمائیم.

پوراحمدی درعین حال تصریح کرد: بسیار خرسندم که نخستین نمایشگاهی که در سال جدید در مجموعه فرهنگسرای نیاوران افتتاح شد مربوط به آثار قرآنی و هنرمندان نامدار و پیشکسوت حوزه خوشنویسی کشور است.

رییس هیئت مدیره صندوق اعتباری هنر در ادامه ابراز امیدواری کرد تا روند برگزاری اینگونه نمایشگاه های معنوی، قرآنی و …. همچنان در این محل ادامه داشته باشد و همواره شاهد حضور اصحاب فرهنگ و هنر و علاقمندان باشیم.

رئیس هیئت مدیره صندوق اعتباری هنر در ادامه دفاع از ساحت قرآن به عنوان کتاب آسمانی مسلمانان با زبان هنر، توسعه و ترویج فرهنگ و هنر ایرانی و اسلامی با محوریت قرآنی، افزایش تولید آثار هنری قرآنی با حمایت از هنرمندان حوزه قرآن را از جمله اهداف برگزاری این رویداد عنوان کرد.

مشاور وزیر فرهنگ یادآور شد: در این نمایشگاه بیش از ۱۷۰ اثر از هنرمندانی چون یدالله کابلی خوانساری، مهدی فلاح، علی‌ اشرف صندوق‌آبادی، محمدعلی قربانی، حیدر موسوی، احمد شفیعی‌ها و … در معرض دید علاقه مندان و بازدید کنندگان گذاشته شده که از علاقمندان برای بازدید از این نمایشگاه دعوت می کنم در مدت یکماه برپایی این نمایشگاه(تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری) با حضور در فرهنگسرای نیاوران از این رویداد بزرگ هنری و قرآنی دیدن فرمایند.

در ادامه محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود اسلامی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مجید پوراحمدی مشاور وزیر فرهنگ و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، جمعی از هنرمندان و مسئولان فرهنگی و هنری از بخش های مختلف نمایشگاه روایت باران بازدید کردند.

نمایشگاه «روایت باران» از ۳۱ فروردین سال ۱۴۰۳ در فرهنگسرای نیاوران به مدت یک ماه دایر است و  علاقه‌مندان می‌توانند همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۱۹و روزهای تعطیل از ساعت ۱۴ تا ۱۹ از این نمایشگاه دیدن کنند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار