در سخنانی؛

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی: پرورش، مقدم بر آموزش/ تربیت، آموزش سبک زندگی برای تعالی فردی و اجتماعی است

آیت‌الله علم‌الهدی گفت: تربیت نوجوانانی که هرکدام نورچشم یک خانواده هستند، به تعلیم چهار عمل اصلی و جدول ضرب نیست بلکه به آموزش مبانی، اخلاقیات و اندیشه‌هایی است که سبک زندگی را به انسان بیاموزد و فرد را برای تعالی فردی و کنشگری اجتماعی در آینده آماده کند.
کد خبر: ۶۴۸۱۱۱
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۴ - 31January 2024

نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی: پرورش، مقدم بر آموزش/ تربیت، آموزش سبک زندگی برای تعالی فردی و اجتماعی استبه گزارش دفاع‌پرس از استان خراسان رضوی، آیت‌الله «سید احمد علم‌الهدی» نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در دیدار با جمعی از معلمان، کارمندان و جامعه فرهنگیان استان اصفهان که به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، اظهار داشت: سال‌ها است که دشمن بر جنبه‌های پرورشی در نظام تعلیم و تربیت کشور متمرکز است. این یک حقیقت است که در این حوزه دچار خلأ و کمبود هستیم و این کاستی به‌عنوان یک روزنه برای نفوذ تا به امروز ادامه داشته است.

وی افزود: این فرمایش امام خمینی (ره) است که فرمود هرچه یک جریان بیشتر مورد هجمه قرار بگیرد، باید اهمیت و تأثیرگذاری آن بیشتر برای ما محرز شود. موضع آموزش و پرورش نیز همین است و دشمن شخصاً بر این حوزه متمرکز شده تا با نفوذ، تخریب یا هر ابزار دیگری، قبل از هر چیز به این نقطه حمله کند. دشمن خیلی امید دارد از شکست نسلی برای ضربه‌زدن به نظام استفاده کند و شما تنها موانع پیش‌روی او هستید. این‌ها نشان‌دهنده اهمیت موضوع است.

پیشرفت در گرو کار جهادی

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان‌رضوی در پاسخ به گلایه کمبود نیرو در بدنه آموزش‌وپرورش خاطرنشان کرد: مسئله کمبود نیروی معلم در بخش پرورشی که در کلام برخی به آن اشاره شد، موضوعی است که به نظام جامع مدیریت این جریان برمی‌گردد. نتیجه این وضع نیز تحلیل و استحاله بدنه پرورشی نظام تعلیم و تربیت است که باید برای جبران آن، در ساحت‌های مختلف همچون تأمین بودجه و فراهم‌آوری نیرو تلاش کرد.
وی ادامه داد: هرچه ما در دیدار با مقامات مسئول تأکید کنیم که بودجه بدهند یا جذب نیروی متخصص انجام بدهند، بازهم هیچ چیز منکر ضرورت جهادی کارکردن شما نیست. در این کشور، تجربه ثابت کرده که کار جز با روحیه جهادی جلو نمی‌رود. شما در جنبه پرورشی هم راهی جز این ندارید و هرچه امکانات شما تقویت شود، بازهم تا زمانی که معلم از اهمیت کار خود آگاه نباشد و همه‌چیز خود را به میدان نیاورد، نمی‌تواند به حد کمال تأثیرگذاری کند.

پرورش، مقدم بر آموزش

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه ۲ سوره مبارکه جمعه تصریح کرد: خداوند عالم در قرآن کریم می‌فرماید «هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَ یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ» و در وصف خود به این افتخار می‌کند که پیامبرانی از جنس مردم برایشان مبعوث کرده تا آیاتش را بخوانند، خلق را پاک کنند و آن‌ها را کتاب و حکمت بیاموزند. اینکه گفته می‌شود معلمی شغل انبیا است، یک جنبه از آن به تقدم پرورش بر آموزش برمی‌گردد. اینکه جریان پرورشی بر جریان آموزشی تقدم و ولایت دارد و خداوند عالم نیز در قرآن خود «یُزَکِّیهِمْ» را مقدم بر «یُعَلِّمُهُمُ» می‌آورد.

وی تأکید کرد: این خیلی مهم است که شما مسئولیت تربیت و پرورش فرزندانی را بر عهده دارید که هرکدام، نور دیده یک خانواده هستند. تربیت آن نوجوان نیز به فراگیری چهار عمل اصلی نیست بلکه به یادگیری مبانی، اخلاقیات و اندیشه‌هایی است که سبک زندگی به انسان بیاموزد و فرد را برای تعالی فردی و کنش‎گری اجتماعی در آینده آماده کند. تحقق کامل و شایسته این چشم‌انداز مشروط به آن است که معلمان ما خود را سرباز امام زمان (عج) بدانند، جهادی در میدان باشند و از همه استعداد‌ها و ظرفیت‌های خود برای تربیت نسل آینده‌ساز کشور استفاده کنند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار