عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

شهیدمصطفی چمران بهترین الگو برای نخبگان دانشگاهی است

حدادعادل منش شهید چمران را بهترین الگوی تربیتی برای نسل امروز به ویژه قشر نخبه دانشگاهی دانست و گفت: شایسته است در کنار فیلمی که ساخته شده و کتاب‌هایی که درباره این شهید نوشته شده، یک رمان درجه یک با بهترین قلم از نویسندگان کشورمان نیز نوشته شود.
کد خبر: ۵۹۸۶۵۶
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۶ - 22June 2023

شهیدمصطفی چمران بهترین الگو برای نخبگان دانشگاهی استبه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، همزمان با چهل و دومین سالروز شهادت مصطفی چمران، مراسم یادبود این شهید والامقام با عنوان «عارف مجاهد» به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در خانه موزه شهید چمران برگزار شد.

در این مراسم چهره‌هایی نظیر غلامعلی حدادعادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، مهدی چمران رئیس و مهدی پیرهادی عضو شورای اسلامی شهر تهران، علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما، هادی آرزم و محسن نفر از آهنگسازان و موسیقیدانان پیشکسوت حضور داشتند. اجرای برنامه «عارف مجاهد» را نیز حسن سلطانی برعهده داشت.

چمران و حاج قاسم، دو شهید شاخص ایران اسلامی

در ابتدای این مراسم علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما برای شعرخوانی دعوت شد. وی قبل از شعرخوانی در سخنانی گفت: به نظرم در بین شهدای کشورمان، دو چهره شاخص‌ترین هستند؛ یکی شهیدمصطفی چمران است و دیگری حاج قاسم سلیمانی. بنده مدتی قبل پیشنهاد داده بودم که بر روی اسکناس‌های رایج جمهوری اسلامی ایران چهره این دو شهید شاخص چاپ شود که البته برآمده از دل من بود.

قزوه با اشاره به سروده خود درباره شهید چمران گفت: شعر بسیار بلندی درباره شهید چمران سروده‌ام که یکصد بیت آن مربوط به زندگینامه این شهید بزرگوار است. همچنین ترانه‌ای در وصف ایشان گفته‌ام که تبدیل به سرود شده و پخش شده است. امشب آن را می‌خوانم.

معرفی الگو بهترین روش تربیتی است

غلامعلی حدادعادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این آیین اظهارداشت: خوشحالم که امروز در زادگاه چمران و خانه پدری ایشان گردهم آمده‌ایم. بنده یکی دو سال بعد از شهادت چمران، در همین منزل خدمت پدر مرحوم ایشان رسیده بودم. خوشحالم که این منزل تبدیل به خانه موزه شده و در این محله قدیمی و اصیل تهران یاد این مرد با اصالت گرامی داشته می‌شود.

وی گفت: بنده این توفیق را داشتم که با چهار نفر از خانواده محترم شهیدچمران ارتباط داشته باشم. از آشنایی من با مهندس مهدی چمران نزدیک به ۶۰ سال می‌گذرد و از سال ۱۳۴۲ با ایشان دوست بوده‌ام. در دانشگاه صنعتی شریف هم با دو تن از برادران دکتر چمران آشنا شدم. دکتر نصرالله چمران در دانشکده صنایع تدریس می‌کرد و دکتر عباس چمران هم استاد دانشکده برق بود. من هم آن زمان معلم دانشگاه بودم و خاطرات زیادی از ایشان به یاد دارم. در همان سال‌ها با اینکه دکتر مصطفی چمران را ندیده بودم، اما ذکر خیر ایشان را از برادرانشان بسیار شنیده بودم.

حدادعادل خاطرنشان کرد: وقتی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، شهیدمصطفی چمران را در ایران دیدم و در دو سال و پنج ماهی که حیات داشتند، بار‌ها خدمت ایشان می‌رسیدم تا اینکه وی در خرداد ماه سال ۱۳۶۰ به شهادت رسید.

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: می‌خواهم سوالی را در ذهن مخاطبان ایجاد کنم و بپرسم که بهترین راه تربیت، چه راهی است؟ بدون شک راه‌های مختلفی برای انتقال مفاهیم تربیتی وجود دارد، اما معتقدم یکی از بهترین راه‌ها معرفی الگو است. به جای اینکه به افراد مختلف بگوییم بهتر است اینگونه شوید، خوب است فردی که این ارزش‌ها را دارد معرفی کنیم. آن الگو با گفتار و رفتار خود، حتما دیگران را تربیت می‌کند.

شهید چمران بهترین الگو برای نخبگان دانشگاهی است

حدادعادل تاکید کرد: بنده معتقدم شهیدچمران کسی است که ظرفیت بالایی برای الگو شدن دارد، به ویژه در قشر نخبه و تیزهوشان. فکر می‌کنم برای دانشگاهیان و قشر نخبگانی، الگویی جذاب‌تر و بهتر از شهید چمران نداشته باشیم. همین چند روز پیش در مراسم اهدای جوایز برندگان المپیاد حضور داشتم و چند دقیقه‌ای صحبت کردم. به آنان گفتم که الگوی شما باید شهیدچمران باشد، چرا که اگر او در این زمانه زندگی می‌کرد، حتما برنده مدال طلای المپیاد جهانی می‌شد.

وی افزود: باید زندگی شهیدچمران در آمریکا، لبنان، ایران بعد از پیروزی انقلاب و زمان جنگ را دید، معتقدم که شهیدچمران می‌تواند یک الگوی تربیتی ناب برای نسل امروز باشد.‌ای کاش در کنار فیلمی که ساخته شده و کتاب‌هایی که درباره وی نوشته شده، یک رمان درجه یک با بهترین قلم از نویسندگان کشورمان نیز نوشته شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: جنبه‌های مختلف شخصیتی شهیدچمران اعم از دانشمندی، مهندسی، رزمندگی، مدیریت، هنرمندی و نویسندگی به سادگی در وجود یک نفر جمع نمی‌شود، اما در بین همه این‌ها او یک ویژگی منحصر به فرد داشت و آن هم ایمان، عرفان و دل خدایی‌اش بود. روحیه ملکوتی و معنوی شهیدچمران مثل یک کیمیا، خصوصیات دیگر او را تبدیل به طلا می‌کرد. ایمان شهیدچمران باعث شد تا همه استعداد‌های خدادادیش را در خدمت انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) قرار بدهد و خودش هم در همین مسیر به سعادت رسید.

روش تربیتی چمران، آموزش عملی بود

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در این آیین گفت: برای تشکر از شما عزیزان در این تریبون حاضر شده‌ام. آقای دکتر حدادعادل درباره روش‌های تربیتی، مطلب جالب و زیبایی را بیان کردند. وی شهید چمران را به عنوان یک الگو و اسوه معرفی کردند که بسیار هم درست است، اما اجازه بدهید بنده کمی به آن اضافه کنم و روش تربیتی شهید چمران را دقیق‌تر بیان کنم. روش او این بود که تربیت را به صورت عملی به افراد می‌آموخت. اینگونه نبود که بایستد و بگوید این کار را انجام بده و دیگری را انجام نده بلکه به صورت عملی مبانی را آموزش می‌داد و افراد را به همین شیوه تربیت می‌کرد.

وی افزود: زندگی او در لبنان، ایران و سنگر‌ها در کنار رزمندگان را ببینید. او اینگونه زندگی کرد تا مبانی را به صورت عملی به بقیه آموزش بدهد. اگر می‌گفت بجنگید، به صورت عملی به خودش هم یادآوری می‌کرد. روش‌های جنگی را کامل آموخته بود، اما باز هم کنار رزمندگان در دل سنگر‌ها می‌رفت، غذای ساده جبهه را در کنار رزمندگان تناول می‌کرد تا به آنان بیاموزد چگونه بجنگند. به همین دلیل بود که نیرو‌های او در ستاد جنگ‌های نامنظم در کل جبهه معروف بودند، چرا که روحیه شجاعت و دلیری چمران را به همراه داشتند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: حتما در کردستان فاصله بین پاوه و سردشت و نقاط خطرناکی که در این مسیر بود را شنیده‌اید. شهیدچمران این مسیر را در مدت ۱۵ روز طی کرد و به سردشت رسید.

وی با تاکید بر شیوه تربیتی متفاوت شهید چمران گفت: باید روش تربیتی عملی را به دیگر روش‌های تربیتی اضافه کرد. این شیوه قطعا سودمندترین روشی است که می‌تواند روی جوانان تاثیر بگذارد. در جبهه، صحبت از خلوص نیت بسیار می‌شد، اما اینکه رزمنده ببیند فرمانده‌اش تجسم واقعی خلوص است، حتما خودش هم به این سمت و سو کشیده می‌شود.

یادگاری‌هایی که از مصطفی چمران ماند

چمران اظهارداشت: وقتی برادرم به شهادت رسید، تنها یک کلاشنیکف از وی باقی ماند، حتی لباسش را پاره کرده بودند و فقط دو جیب از لباس وی باقی مانده بود که به بنده رسید. در همان جیب، آن دست‌نوشته مشهور ایشان وجود داشت که در این مراسم هم خوانده شد. نزدیک به ۲ هزار جلد کتاب نیز از ایشان به یادگار مانده است که در بنیاد شهیدچمران نگهداری می‌شد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: علاوه براین، ۳۵ هزار تومان پول نقد در بانک ملی متعلق به شهیدچمران بود که حقوقش از نمایندگی مجلس بود. وی ۷۵۰۰ تومان از مجلس حقوق می‌گرفت، اما به آن دست هم نزده بود. می‌خواستم آن را از بانک بگیرم، اما با خود گفتم بهتر است این پول به عنوان یک نماد باقی بماند تا نمایندگان ما بدانند که شهیدچمران چگونه زندگی کرده است.

اجرای سرود توسط گروه محراب، اجرای موسیقی زنده توسط گروه سنتی هور و خوانندگی وهاب ابراهیمی خواننده پاپ از دیگر بخش‌های این مراسم بود. همچنین در بخشی از این مراسم پرچم مطهر حرم حضرت علی بن موسی الرضا (ع) در بین حاضران گردانده شد تا این جلسه رنگ و بوی رضوی نیز بگیرد.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار