نویسنده کتاب مطرح کرد؛

لزوم برنامه‌ریزی‌های دقیق عرصه ادبیات برای توسعه نشر در پساکرونا

سهیلی گفت: یکی از گزینه‌هایی که باید برای پساکرونا مورد توجه واقع شود نشر آثار و تنوع در موضوع است، این نکته تأثیر عمیق بر جامعه هدف گذاشته و زمینه را برای گرایش آرام آرام مخاطبان به‌سوی مطالعه فراهم می‌کند.
کد خبر: ۴۸۶۷۸۱
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۴ - 02November 2021

لزوم برنامه‌ریزی‌های دقیق عرصه ادبیات برای توسعه نشر در پساکرونا

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «حمیدرضا سهیلی» نویسنده کتاب در گفت‌وگویی پیرامون اقدامات ضرورتی در جهت توسعه نشر در پساکرونا، اظهار داشت: بنظر می‌رسد یکی از مهمترین عوامل تأثیر گذار بر رکورد کرونایی حوزه نشر لزوم توجه به رویکرد‌هایی راهبردی است، در دوران پس از کرونا دست از شعار برداشتن و حمایت عملی از نویسندگان امری مهم و ضروری است، موضوعی که همواره بابی توجهی رو به رو شده است.

وی در همین راستا ادامه داد: یکی از گزینه‌هایی که باید برای پسا کرونا مورد توجه واقع شود نشر آثار و تنوع در موضوع است، این نکته تأثیر عمیق بر جامعه هدف گذاشته و زمینه را برای گرایش آرام آرام مخاطبان به‌سوی مطالعه فراهم می‌کند، برخی از سوژه‌ها تکراری هستند و برخی دیگر دغدغه‌های جامعه را مطرح نمی‌کند، همین امر سبب می‌شود مخاطب علاقه‌ای به مطالعه نشان ندهد.

سهیلی نقش مخاطبان در تولید ارزنده کتاب و کاهش رکود در بازار نشر و تولید محتوا را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: علاقه مخاطبان به کتاب و خرید آن می‌تواند علاوه بر از بین بردن رکود عامل اثرگذار بر افزایش سود ناشران باشد، از سوی دیگر نباید فراموش کرد که با تعدد عناوین کتاب در موضوعات مختلف دست مخاطب برای انتخاب باز شده و موضوعاتی که بتواند جذب مخاطب کند نیز افزایش پیدا می‌کند.

وی قیمت کتاب را گزینه مهم برای افزایش سرانه مطالعه دانست و تاکید کرد: با بالا رفتن قیمت کاغذ و مواد اولیه قیمت کتاب نیز افزایش یافت، این افزایش قیمت سبب شد تا در شرایط اقتصادی امروز خانواده‌ها ترجیح دهند کتاب را از سبد خرید خانواده کنار بگذارند؛ لذا باید در نظر داشت که هرچه زمینه را برای کاهش قیمت کتاب فراهم کنیم میزان خرید کتاب بالا رفته و سرانه مطالعه نیز افزایش پیدا خواهد کرد. قیمت و افزایش سرانه مطالعه دو کفه ترازویی هستند که چنانچه در حالت توازن قرار بگیرند می‌توانند به رشد و توسعه فرهنگ هر جامعه کمک کنند.

نویسنده کتاب «آسمان هشتم» نقش فضای مجازی در کاهش سرانه مطالعه را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: گرایش جامعه در طول یک سال و اندی بعد از گسترش بیماری کرونا به حضور در فضای مجازی و جذابیت‌های بصری این فضا سبب شده تا مردم گرایش کمتری به مطالعه کتاب‌های خصوصاً کتاب‌های کاغذی داشته باشند. فضای مجازی و مطالب و محتوا‌های ساندویچی بیش از هر چیز دیگر مورد توجه و علاقه جامعه امروز بوده است و علت آن نیز کمبود زمان برای جامعه شاغل امروزی و تغییر ذائقه‌ها توسط رسانه‌های مجازی است.

وی اظهار کرد: فضای مجازی و کوتاه خوانی مردم را از مطالعه دور و دورتر کرده لذا با قاطعیت می‌توان گفت جلب نظر مردم برای مطالعه کاری بسیار سخت و دشوار است و نیازمند ساز و کار‌های بسیار در کنار آزمون و خطا هستیم، باید این مهم در درون مردم شکل بگیرد و آنان به این یقین دست یابند که مطالعه غذای خوشمزه‌ای است که کافیست طعم آن چشیده شود.

نویسنده کتاب «مردی از جنس بلور» به جایگاه مطالعه را برای جوامع و تأثیر آن بر رشد و توسعه ملل اشاره و تاکید کرد: هر جامعه‌ای که با مطالعه آشنایی دارد و کتاب در سبد فرهنگی آن قرار گرفته از رشد فرهنگی بیشتری برخوردار خواهد بود و هر چه بر میزان این رشد افزوده شود آن جامعه بیشتر به‌سوی کمال راه خواهد یافت.

وی تأثیر مطالعه در سبک زندگی را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: عشق به مطالعه را از کودکی باید در ذهن کودکان کاشت، آشنایی کودک و نوجوان و هدایت آنان به‌سوی مطالعه باید از مدرسه و با تشویق معلمین و همچنین خانواده صورت گیرد.

سهیلی به مهمترین دستگاه‌های تأثیرگذار بر افزایش سرانه مطالعه اشاره و خاطرنشان کرد: عمده‌ترین دستگاه که وظیفه بستر سازی و توسعه فرهنگ مطالعه را بر عهده دارند آموزش و پرورش است که نقش اصلی را دارد، سپس کتابخانه‌ها هستند که نقش بسزایی در افزایش سرانه مطالعه دارند، در ادامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین حوزه هنری و کانون پرورش فکری هستند که با برنامه‌های ارزنده مسیر را برای افزایش سرانه مطالعه فراهم و نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کنند.

منبع: میزان

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها