در نشست خبری؛

قائمیان: به‌دنبال ترویج فرهنگ رضوی در سطح کشور هستیم

دبیرکل جشنواره بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) هدف این جشنواره را ترویج فرهنگ رضوی در سطح کشور دانست و گفت: ما سعی می‌کنیم به‌شکلی گسترده و البته خیلی صمیمی این فرهنگ را در جامعه رواج دهیم.
کد خبر: ۶۴۳۹۷۱
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۸ - 09January 2024

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، نشست خبری بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) در بخش شعر فارسی، عربی، ترکی و آذری و کودک و نوجوان رضوی با حضور «فرهاد قائمیان» دبیرکل جشنواره و دبیران بخش‌های مختلف این رویداد در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

در ابتدای این نشست از تابلوی نقاشی حجت‌الاسلام «آرش نیک‌نژاد» با محوریت حضرت فاطمه زهرا (س) رونمایی شد.

جشنواره شعر رضوی به‌دنبال ترویج فرهنگ امام رضا در سطح کشور است

حجت‌الاسلام آرش نیک‌نژاد در تشریح این تابلو اظهار داشت: سبک این تابلو تداعی (تداعی فرهنگ و هویت ایرانی ‌اسلامی) است که برای خلق این اثر استفاده شده است؛ این یک سبک ایرانی است درحالی که ذائقه ایرانی‌ها با شبیخون فرهنگی غرب تحت‌تأثیر قرار گرفته و تغییر کرده است.

وی ادامه داد: اگر بخوانیم با فرهنگ و هنر غرب تقابل داشته باشیم؛ چرا با هنر خودمان نباشد؟ اگر بخواهیم به سبک غربی کار کنیم، خودشان بهتر و عمیق‌تر در سبکی که مبدع آن بوده‌اند، کار کرده‌اند و آنچه می‌تواند در این تقابل بیاید هنر شرق است که پر از مفاهیم عرفانی و اخلاقی است.

در ادامه، فرهاد قائمیان با بیان اینکه هدف جشنواره‌های رضوی ترویج فرهنگ امام رضایی در جامعه است، اظهار داشت: ما سعی می‌کنیم به‌شکلی گسترده و البته خیلی صمیمی فرهنگ رضوی را در جامعه رواج دهیم.

وی به معرفی دبیران بخش‌های مختلف جشنواره‌های شعر فجر پرداخت و با بیان اینکه شعار این جشنواره‌ها «معین‌الضعفا» است، گفت: امسال در بخش شعر جشنواره رضوی به زبان‌های فارسی، عربی، ترکی و آذری و کودک و نوجوان جشنواره برگزار خواهد شد و کارگاه‌های و محافل مختلفی در هر بخش در کشورهای عراق، ترکیه و افغانستان برگزار خواهیم کرد.

جشنواره شعر رضوی به‌دنبال ترویج فرهنگ امام رضا در سطح کشور است

سپس، سعید زمانی، مدیر ترویج بنیادفرهنگی و هنری امام رضا (ع) در سخنانی گفت: در جشنواره‌های شعر امسال به جریان‌سازی شعر و ادبیات رضوی و ترویج فرهنگ رضوی رویکرد جدی خواهیم داشت و محافل و کارگاه‌های آموزشی را در استان‌ها برگزار خواهیم کرد.

وی افزود: برای بخش شعر فارسی هفت محفل در هفت استان تهران، قم، گیلان، اصفهان، فارس و خراسان رضوی به میزبانی کرمان خواهیم داشت. همچنین محفل‌های دانشجویی و دانشگاهی را گسترش خواهیم داد و علاوه بر شاعران استان‌ها از شاعران برجسته ملی و استانی دعوت می‌شود در این محافل که به‌صورت مردمی برگزار می‌شود، حضور یابند تا جریان‌سازی عمومی در تولیدات شعر رضوی به عموم جامعه تقدیم شود.

مدیر ترویج بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا (ع) از برگزاری محافل جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی در ایام دهه کرامت از ۲۵ فروردین‌ماه تا شب میلاد امام رضا (ع) در استان‌های خراسان رضوی، قم، فارس و همدان خبر داد و گفت: هجدهمین دوره شعر ترکی نیز در استان‌های آذربایجانی غربی، آذربایجان شرقی، تهران، زنجان، اردبیل و محافل جشنواره شعر عربی نیز در پنج شهر استان خوزستان؛ اهواز، هویزه، خرمشهر، کوت عبدالله، سوسنگرد و دشت عباس ایلام برگزار می‌شود.

سعید سلیمانی، دبیر شعر ترکی رضوی ارتقای سطح کیفی آثار را در اولویت برنامه‌های خود خواند و از برگزاری برنامه‌های جنبی و کارگاه‌های شعر خبر داد و گفت: در مراسم اختتامیه این جشنواره از سیدجلال‌الدین ارموی تجلیل می‌شود.

سیداحمد میرزاده، دبیر جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی با اشاره به تاریخچه شعر رضوی کودک و نوجوان از افزایش آثار در این زمینه گفت و بیان کرد: اولین شعر کودک درباره امام رضا (ع) توسط شکوه قاسم‌نیا در سال ۱۳۶۰ سروده شده و سال بعد افسانه شعبان‌نژاد قطعه دیگری سرود. در دهه ۷۰ «تک‌وتوک» شعر منتشر شده و در دهه ۸۰ مجموعه مستقلی درباره امام رضا (ع) منتشر شده است. از دوره‌ای که چند سال طول می‌کشید تا قطعه‌ای سروده شود به مرحله‌ای رسیده‌ایم که ۲۵۰ قطعه شعر کودک به جشنواره ارسال شده است.

جشنواره شعر رضوی به‌دنبال ترویج فرهنگ امام رضا در سطح کشور است

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باتوجه‌به تحلیلی که از بیانیه‌های داوری داشتیم، خلأهای موضوعی درباره پرداختن به شخصیت امام رضا (ع) در فراخوان این دوره ‌دیده شده است. همچنین توجه فنی‌تری به گروه‌های سنی داشتیم و بخش خردسال نیز بخش مجزایی شده است. همچنین ویژه‌برنامه‌هایی برای تحلیل و آسیب‌شناسی شعر کودک خواهیم داشت و بانک شاعران کودک و نوجوان را تشکیل خواهیم داد.

محسنی حسین‌پور، دبیر چهاردهمین دوره شعر عربی رضوی نیز از ویژگی‌ها و ظرفیت‌های استان خوزستان برای شعر رضوی گفت و بر بعد بین‌المللی جشنواره و توجه به کشورهای همسایه تأکید کرد.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها